2015 -2016 Twee eenakters:

Alleen puur natuur & Joris, jongen toch

In januari 2016 is de toneelvereniging Erica weer begonnen met de repetities voor twee toneelavonden in februari. De voorstellingen waren op zaterdag 13 en 20 februari in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord, aanvang 20.00 uur. In tegenstelling tot eerdere jaren was besloten om dit jaar geen avondvullend blijspel op te voeren. De toneelvereniging speelde de eenakter ‘Alleen puur natuur’ en het blijspel ‘Joris, jongen toch’.

Erica begon later dan gebruikelijk met repeteren vanwege de opgevoerde rechtszitting tijdens de Landlopersdag in Veenhuizen in december vorig jaar.

Alleen puur natuur

In de eenakter ‘Alleen puur natuur’ trekken de twee vriendinnen Cilia en Willy al jaren samen de natuur in, op zoek naar zeldzame plantjes en kleine vogeltjes. Cilia’s man Arnold is een echte levensgenieter en reist veel voor zijn werk… samen met zijn secretaresse. Die heeft schoon genoeg van die hotelkamers en wil graag de vrije natuur in. Arnold moet mee en probeert hun tent op te zetten. Maar dat is nog niet zo makkelijk. En als dat nou alles was…

Joris, jongen toch

‘Joris, jongen toch’ is een blijspel in twee bedrijven. De mopperige Martha wacht vol ongeduld op haar visite. Ze is zestig geworden, maar heeft geen zin in een feestje. Waarom belt haar zoon Joris niet? Een voor een druppelen de gasten binnen, maar of dat nou zo gezellig is.
Het belooft een gezellig avondje te worden met hilarische momenten en vele misverstanden. Toneelvereniging Erica speelt zaterdag 13 en 20 februari 2015. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Meer info op www.ericatoneel.nl