2019-2020 Familie Bruinsma in de bocht

Blauw bloed, sigaren en zeebenen

Klucht in 3 bedrijven door Carl Slotboom

Toneelvereniging Erica uit Wilhelminaoord trad in februari 2020 weer op. Dit keer met de komedie ‘Familie Bruinsma in de bocht – Blauw bloed, sigaren en zeebenen’ geschreven door Carl Slotboom. Het stuk in drie bedrijven werd twee keer gespeeld in Ons Dorpshuis te Wilhelminaoord: op zaterdag 1 februari en zaterdag 8 februari.

Een klein, bont gezelschap maakt een mooie cruise naar Engeland. De reisorganisatie die deze gezelschappen altijd met zorg samenstelt, lijkt dit keer ernstig in gebreke te zijn gebleven. De passagiers bestaan uit de meest uiteenlopende types. Blauw bloed en het gewone volk moeten het de komende dagen samen met elkaar uit zien te houden. Gezellig toch, mits het “gewone” volk zich tenminste weet te gedragen, want dan zijn er tenminste geen problemen. Maar met de familie Bruinsma in de buurt is niks gewoon… dus ook tijdens deze cruise niet.

Kom aan boord en reis mee naar Engeland… enig gewoon!

Nieuwe leden
De toneelvereniging werd dit jaar versterkt met een aantal nieuwe leden uit Wilhelminaoord. Tjim Lem maakte zijn debuut en nam als kapitein het bonte gezelschap onder zijn hoede. Miranda Brouwer, Rika en Hanna Hilbrink waren vorig jaar al betrokken, maar stonden dit jaar op toneel. Ook Gerjanne Steenbergen speelde dit jaar weer mee. Harrold Oosterloo heeft zich aangesloten bij de decorbouwers.

De decorbouwers hadden dit jaar de grootste rol, zij hebben een aantal zaterdagen en avonden flink veel tijd en energie gestoken in het bouwen van een prachtig decor. Het resultaat was indrukwekkend en heel anders dan de bezoekers van Erica gewend waren.